Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Melissa Campana BARROCA Sandal,
  • tweet
Steel Combat stövlar Unisex herrar Ladies läder svart Union Jack Jack Jack Flags 20 Eyelets Army Punk Toe Cap  inget minimum

Delningar

IGI &CO damskor sandal 1176377 PLATINO,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Brooks Mans lanseringaa 6 2E Brödd springaning skor,Boot s Sexy High klackar Platform Kvinnors skor Sträck på sig lång rumpa,REEBOK IB1037S3 Excel ljus herrar Aluminium Toe, Vattenfri, Säkerhetsstövlar, 45, svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Zuezi WJ Woherrar Chunky Heel Lace Uppe Over -The -Knee High Riding stövlar, Knee Military Co,Lady Slippers Ladies Inoor Leisure Home Spa Slippers Casual Springaa och sommar ljus blå Solid Färgsäkra Non -Slippers Storlek 40,Marc Fisher Valey 2 Woherrar Sandals & Flip Flops,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Rebecka Minkoff Kvinnors Rhea mocka Ankle Stövlar,Dockers Mans Danby Boat skor,

Harley -Davidson Woherrar Rawlins skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

svart Hope svart läder stövlar for män, Buckle Belt Studerade Dekoration Mid -Calf Boot Side Zipper Martin Boot Punk Rock Cowboy skor Combat stövlar,Geox herrar Leitan mocka,Boot av Heritage Moc Toe,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skor för herrkläder för herrkläder,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike slipsmpo Legacy II Firm Ground Cleats [ljus Crimson],Adidas Originals Mans Matchcourt High RX springaning skor, vit Clear bspringaaa, 9 M USA,Qipid kvinnor Faux mocka Almond Toe Lace Up skor FE91 lätt grå,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Män Training skor for manns Skidproof,Snowman Lee herrar läder med Buckle Design Loafer Driver Slip -on Penny Loafer skor,

2 Färg US Storlek 5 -12 ny High mode läder herr Lace Up Dress Oxford skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Web Perkin kvinnor Front Zipper Mode Kvinnliga klädskor Winter Warm High klackar stövlar Lady Knee höga stövlar,

Delningar

GTVERNH Woherrar skor Casual Woherrar skor Autumn and Winter High Class skor Ma Dingxie, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.