Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Moppi Follble Bicycle Lock Anti -Hydraulisk Shear 6 Vikande cykel,
  • tweet
NIKE Shox Gravity herr springaning skor (10 D (M) (M) (M) US)  butikshantering

Delningar

Walsh WHS18F042 -WHGR skor Man,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Northside Woherrar Freemont Vattensäker Hiking Boot, Dark bspringaaa Sage, 7 M USA,kvinnor Vasque St Elias GTX Hiking - backpacking stövlar Storlek 7.5 Narrow,Nike Off vit Zoom Terra Kiger 5 vit silver AUTHENTIC Storlek 8 Virgil Abloh,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

L.K. Bennett Woherrar Nw Sledge Pump,Nike herrar Roshe One röd Crush Midnight Navy springaning skor 13 Män USA,Adidas Pureustop springaning skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nya svarta läderstövlar häl 3cm 239e värde 37,Steve Madden - Obsst -S Plattformar - Storlek 7.5 - guld Spied Studs,

kvinnor Ankle Boot k &s Chelsea Boot s blå Davison ny Storlek 37,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Taupe svart Aquatalia herrar Alaric Snake Print skor,Sioux herrar Samran Mocasins,BRAND NEW PELLE MODA KVINNERS KACEY LEADERS skor SANDALS SOCKERPLUM storLEK 7,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Svart (svart svart svart svart Hazel) Nike herrar Sf Af1 Gymnastiska skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Mans Air Presto essenslipsll springaning skor,Andres Machado 6103 Män's Oxford skor in Genuine läder - små Storleks UK 4 och 6.5.& Big Storlek UK 12 –14 Made in Spain,Mephisto skor män Sandaler Nardo Dark bspringaaa,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Född - kvinnor - Kerri,CHARLES AV CHARLES DAVID Belfast Nude Esfarille Wedge Sandal Storlek 8 2 Ny,

Luxury PRADA skor skor 3e5838 lilaheart -röd ny ny ny ny 39,5 40 UK 6.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Salomon Speedcross V GTX Trail springaning skor kvinnor Fitness Trainers skor,

Delningar

TOPO Hydroventure W Burgundy Peach UK 6, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.