Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Casadei Sandals Mörklaxfärg med Swarovski -kristall, Storlek 36 (US Storlek 6),
  • tweet
Nike Sock Dart kvinnor Style  848475 848475 848475 Glacier blå   vit kvinnor Storlek 9  Toppvarumärken säljer billigt

Delningar

Nike Woherrar Air Max 97 läder Casual skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skor Adidas kvinna bianco grön B75680,Aquatalia Woherrar Teodora Calf Loafer,Mans Ankle stövlar Winter Snow stövlar Warm Lined läder skor svart Classic Smart Formal Casual utomhus Storlek 38 -44,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ted Baker Woherrar Savy PATL Af Formal skor Dress Pump,Lowa herrar Lobilno Ice GTX Mid High Rise Hiking skor,Ny balans W Fresh Foam Beacon B Brödd springaning skor (WBEC B),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dr Comfort Annie Woherrar Casual skor svart,Vionic Woherrar Hoola Trixie Wedge - Ladies Convaled Orthotic Support Platform Sandal,

NIKE - zoom hypersnabbhet 2015 Basketballskor (14 D (M) US, svart),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skor Karl Lagerfeld kvinna blå Naturlig Läder 71k4023 -900,Dr Martens Woherrar Aimilita Fl mode Boot,Skechers Performance Woherrar on -the -go City Bundle Winterboot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Vita, färgstarka Nike Ladies Zip Top,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Pikolenos Kvinnors Gandia Plattfump,Nevados herrar Spire Low WP Dark bspringaaa orange svart Sneeaker 14 D (M),ny sz 7.5 38 Christian Louboutin Kadreyana guld läder Cage Sandal skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

FRYE Molly Button Utökade kalvläder Boot SZ 6.5,LÄKEMEDLET FÖR UTBYGGNAD AV LIVSMEDELSFORM,

Cole Haan herrar Grand Motion Stitchlit Woven Trainer,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Svart (svart lim blå 050) Brooks herrar Glycerin 16 springaning skor,

Delningar

Nike Air Max 95 SE HALV blå LIGHT SUMMIT VITE röd OUTLINE 918413 -400 Sz 6 -8, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.