Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Equipmänt 10 M springaning skor (DB0348) Athletic skor Trainers,
  • tweet
G av Gissar kvinnor kvinnor kvinnor Baxter Open Toe Classic Pump  spara 50% -75% rabatt

Delningar

Skor Kelly Jimmy Choo RV 695,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Vibram Fivefinger Trek Ascent Isolerade gående skor Khaki orange,Salewa Vultur Evo Gtx W,Papaya Cole Haan herr Grant Canoe Camp Moc Grant Canoe Camp Moc,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mephisto HELEN TWIST kvinnor Helen Twist Flip Flop - Välj SZ Färg.,Flerfärgade (vit vit svart Total orange 100) Nike män s Air Force 1'07 PRM JDI -utbildare,ASICS Kvinnlig Gel -Lyte V Retro springaning skor, svart svart, 7 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dscx Hiking skor Man Hunting Boot utomhus Ankle Camping Camouflage Winter Snow Watersafed skor, vandrande skor, 9.5UK,kvinnor skor JEFFREY CAMPBELL 39 EU Sandals Beige mocka AH554 -39,

Rye bspringaaa Brick Ariat herr Workshog Xt Dare bilbon Toe Western Work skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kvävla metallspetsiga tår för män Tryckta formella skor Hållbara,NIKE skor män Air Force 1 AOP Premium i grön läder AQ4131 -200,Modeankomsten Adidas Equipmänt EQT herr springaning skor Sport Kvinnor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE AIR MAX 95 SE PREMIUM blå skor Wine Space blå skor, Storlek 7.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Gianvito Rossi Bright Nude Vega Evening Sandals,Nike Woherrar Wmnes Zooma All Out Low, Pure Platinum Chrome,Mode kvinnor Pointy Toe Ankle Strap Stilettos klackar High bröllop Party skor USA,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Lloyd män s snaps half skor,65533;s 19 -153 -01,Dr Marten s 1462 Original, Unisex -Vuxen Lace -Up Flats,

kvinnor Patent läder Square Toe Glitter Mode Plus Storlek Knee höga stövlar skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnor 5.5U Dream Prospers Big Orion Flower Sandals,

Delningar

MOZO Kvinnlig Lola Food Service skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.