Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • AE710 SERGIO ROSSI -skor vinröda lackläder Kvinnor pumpar EU 36,
  • tweet
Reebok NFL Cowpojkar Cowpojkar Cowpojkar Passion skor  Kvalitetssäkring

Delningar

MBT Mans Simba Trainer M Fitness skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Air Huarache springa GS Triple All röd 654275 600 Mysity Oktober pojkar Girls,Western kvinnor Swedish kvinnor Brillows, 65533;s Cowboy Ankle stövlar Storlek 7 läder,Adidas Woherrar AdiZero Prime,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Hudson London herrar stövlar,Bernardo Woherrar Blossom Flat Sandal,Azzaro herrar Piero Derbys,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Clogs Sexy svart with tips Metal - G1511 svart,Ny balans Kvinnors Smu4040n1,

Salpy Mules, NIB, Detaljhandel 289.00, storlekar 6, 9.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

OLUKAI herrar Kohala Dark trä Dark trä 8.5 D USA,Kvinnor 65533.65533.s Nike Air Max 95 SE 65533;,65533;; Diamond Bling 65533;sdrifrån; AT0068 -001 Storlek UK6 EU40 US8.5 ny ny ny ny,Larver Holton S3 HRO SRC herr Honey Boat skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Boot för mode för Joie Woherrar Rali,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

La Sportiva Lycan W Trail springaning skor,SZ 13 REEBOK INSTAPUMP FURY OB AR1413 VITT SVART OREO ÖVERGRIPANDE UTbilDNING,Nike AIR Huarache Kör SE AT4254 -101,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE AIR HUARACHE RUN KVINNOR skor PURP PLATINUMstorLEK 7 ny (634835 -013),Saucony Grid 8500 i röd vit färgväg,

FENDI Cherry röd Patent läder Pequin Bow Detail Low Heel Wedge35.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sz 6.5 nyA WMNS NIKE AIR MER UpTEMPO BLAND HOT PUNCH VOLT 917593 002,

Delningar

Giorgio Armani Pumpar kvinnor skor läder Patent Effect Kitten Heel Storlek 36 NEW, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.