Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Tv410 kvinnor Pump Luciano Padovan 37 Kvinna Röd,
  • tweet
Skor Skor Skor kvinnor sandaler Nicholas Kirkträ 38,5 original 100%  försäljningsförsäljning

Delningar

Salomon herrar Wings Flyte 2 Trail springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CHRISTIAN LOUBOUTIN MULTI Färg PATENT LEATE POINTED TOE PUMPS 37.5 ,Skor CLARKS kvinna hög klack Sandals gul Naturligt läder 1388864 -OC,Sergio Rossi bspringaaa mocka Croc Hud hög klack Classic Pump skor Sz 5.5.6,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

KTYXGKL Män's European and American Casual Point skor Business läder Cool skor Hollow Andable Dress skor 38 -44 Yards Män's läderstövlar (färg bspringaaa, Storlek 5 UK),Geox, kvinnokänga.Ny.Geox andning.storlek 38.Ingen originallåda.,skor H304 Ny rutt Bspringaaa mocka Chelsea Boot ljusljus Sole,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike skor Jr slipsmpo Rio II FG R,ECCO Kvinnors Mjuk 7 skor,

ASICS kvinnor Gecko XT Trail springaning skor, Azure Deep Ocean, Storlek 8,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

TONE UPS T'LITES -BLANDO AV SKEKTERS - storLEK 7.5 109.99 OCH ALLTID FRI,SEYCHELLES BRÅDA GENUIN LEADER PÅ HÖGA KVINNOR storLEK 8.5 M,Nike herrar Air Max 90 Ultra Moire springaning skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Reebok s Crossfit Nano 8.0 (’Mans Crossfit skor ’ CN7063,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Sam Edelman Woherrar Dawson Wedge Sandal,Vintage Sheepsky PU läder Lace Up Stacked Heel Knee High Casual stövlar skor,Frye Melissa Button kort 2,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Tin Haul skor herrar Lock N 'Bolt Western Boot,Nike Air Max 95 SE HALV blå LIGHT SUMMIT VITE röd OUTLINE 918413 -400 Sz 6 -8,

Vionic Woherrar Hoola Trixie Wedge - Ladies Convaled Orthotic Support Platform Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor skor Natural Real läder Soft Thick Rubber Sole Floral Low Heel Platform bspringaaa Round Toe Ankle stövlar Slip På Vintage Design Retro Manufact Design Retro Manufacto Manufacturerade Springaa sommar Sandals,

Delningar

skor Fausto Santini n.38 Genuine läder Färg Maroon Little Använt, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.