Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Örn -vinterkängor lebelonie Itr -p9055 -thinsulat vattentät,
  • tweet
Dr Martens Adaya kvinnor röd läder Platform Sandals Storlek 9 9 9  rabatter och mer

Delningar

LOVDRAM Stövlar Män's The Senaste herrar Mode Casual Martin Cotton stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Woherrar Woherrar Hoodooli Tall Mid Calf Boot,FLY London Woherrar Yadi718fly Plattflygpump,Kongrönera Chuck Taylor WP läder 557945C Vattensäker Sneeaker Skoskor kvinnor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Chaco kvinnor Z 2 Sandaler 7 Tan ny,Vibram FiveFingers män Brillow 65533;65533;s V -springa Low -Top skor,NIKE kvinnor Zoom FLYKNIT AGILITE WMNS SZ 9.5 VITT MUTLTI -Färg 698616 -002 QS,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Mörka bspringaaa Rockport herrar essenslipslla detaljer Plain Toe Vattentäta Oxford,Melvin och Hamilton herrar Felix 2 Classic stövlar,

Donald J Pliner Exklusiv mocka stövlar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE Mans Lunarsolo Pure Platinum Wolf grå -vit Ankle -High springaning skor 12M,Mann 65533.65533.S läder skor Business Classic Formal Lace -ups Brogues skor for bröllop Man Oxford skor,FLASHDANCE -708 MULTI FÖRÄNDringaR AV PLATTFORM POLE DANCING SANDALS skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Asiater womherr skor gelraket8 löpning b756y -020 mode,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Keen Morrison Chelsea kvinnor Heeled Casual stövlar Sz 7 M 130 bspringaaa 130,FuweiEncore Work All -matchning Linen Linne Casual skor Comfortable Andable skor Non -Slip Wear Wea herrar skor (Färg ” Mörkgrå, Storlek 41),Lotto herrar MCBI36954 MultiFärg läder skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

RICK OWENS RU17S9866 skor Män,AD757 J. K. ACID -skor svarta läderglitter kvinnor fotstövlar EU 36,EU 37,EU 3,

Sendra stövlar Mad Dog Tang Lavado blås stövlar bspringaaa,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Mizuno Elevation Wave springaning skor,

Delningar

NIKE herr Downshiftare 7, Gym röd svart -vit, 9, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.