Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Scott Palani SPT Road springaning skor orange herr,
  • tweet
Män's Classic Lace Up Derby skor Business Dress Dress Dress skor Mode Mode bröllop skor  2018 butik

Delningar

Bspringaaa Merrell Män's resaer Sphere Trainers,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

WZG ny Cowhide affärsskor är lastade skor män's lace British wind High -grade läder män 'mans läderskor'mans bröllop' vin röd,40,Clarks - herr Cushox Pace skor, Förenade kungariket 12 Storbritannien, Dark bspringaaa Nub,Autentisk Tory Burch Maroon Tess 50mm Lancaster mocka Loafer skor Sz kvinnor 10 M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike herr Air Max Prime springaning skor vit vit -Turbo grön -svart 10,svart Giardini herrar A800620U100 svart läder skor,Converse herr kvinnor skor Casual skor Type.Alla Star Ox duk LTD.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Merrell Woherrar All Out Boll II Flats,ny balans kvinnor FRAMTID33;65533; s WARSLO1 springaning skor blå Storlek 4 Storbritannien,

Versace Jeans Jeans Slim A2GQB0SE AGQ54 Slim Pocket Rivet 34 (EU),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Män Retro point Sequin stövlar Springaa sommar läder stövlar England Metal Chain kort stövlar guld,Marc Fisher LTD kvinnor Hocie,Nike herrar 84836 -440 Trail springaning skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Berkeman 186 XM5 Zoccoli kvinnor, ((Rost 446), 40 2 3 EU,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Zara herrar bspringaaa Woven Loafers 2618 002,Adidas boost supernova grå sz 15,Nike herr LunarbeBeste Elite Ground Quake Football Cleat (11 D (M) US, svart grå Anthracite),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sepia Stone Desert Sandsegel Nike Air Max 97 Ul'17 herr 918356 -201,Bugatti herrar 312752041100 Derbys,

ny herr 12 Converse CTAS Alpha Hi Aged guld Heavy läder skor 110 153110C,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

LaCoste skor Papillon Shine Tan Beige bspringaaa Slippers Mismatch kvinnor 6 6.5,

Delningar

Nike herrar Magista Opus II FG Sockertopp, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.