Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor Clarks Desert stövlar Beeswax läder 70294 (26111499),
  • tweet
Saucony herrar herrar herrar Kinvara 10 Fitness skor  kampanjer

Delningar

Männskor, romerska stövlar England Business Lace High Elastisk Weasurh Casual Comfortable elegant,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

JCREW 238 Chelsea läder Ankle stövlar 7.5 svarta skor E0824 NIB drar på,Skor Kanna kvinna grå Naturlig Läder 5881,Nike Mans Air Pegasus A T springaning skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vit (vit metallisk silver 100) Nike herrar Air Force 270 Fitness skor,Cesare PACIOTTI 4us läder mocka skor, kvinnor skor Storlek EU 38,ny Balans w996 Livsstil Sneeaker springaning skor b15 169 Storlek 37,5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas springaning herr Pureustop DPR LTD.,Giuseppe Zanotti ny svart färg med guld 37 EU -storlek (USA 7),

Mans stövlar Motorcycle Riding skor Autumn Long andningsbar Racing skor Vattensäkra Knight skor Par Motorcycle stövlar Mode stövlar, svart, UK9 Eu43,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Florsheim Mans Uptown Cap Toe Oxford svart läder mocka 8 D USA,svart läder Flint Rockport herr Eberdon Eberdon,Adidas Flb u springaner W kvinnor CQ1968 GRETHR, vit, GRETHR kvinnor Storlek 7,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Clarks - herr Reazor Edge skor, UK 10.5 Storbritannien, svart läder,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Sz 5 35 Jimmy Choo Snake Print läder - Sandal Cris Cross Low Wedge skor,Född Kvinnliga'Lorens' Tillfälliga skor,STEPSO vit läder Clogs Woherrar ljusljus Professional Comfort Nurseng,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE M2K TEKNO AV4789 -004 PURP PLATINIUM BLAND SAIL VITT VOLT orange,skor Man i butiken.,

Converse Mans Jack Purcell Signature, svart vit, 6 M USA,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Chaco Z 2 Classic Sandal Swell Peach kvinnor Storlek 7,

Delningar

Nike ACG Alla villkor Gear VTG OG 1998 Hiking stövlar kvinnor 9.5 Trail Athletic, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.