Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Taos Footwear Woherrar Zen Sandal,
  • tweet
Vit  vit -svart adidas adidas adidas EQT Stöd till BB2356 Tränare grå  snabb frakt till dig

Delningar

Armani Jeans herr skor, Navy blå mocka läder Lace Up Derby,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sandal Concise Stephen Good läder Effect mocka Heel 8,5 cm kvinna,Lloyd herrar Dino Classic stövlar,Nike Woherrar Air Max 1 SE,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

skor Peggy ny och Original -saknad n.38,NEW Outback Alexis - kvinnor Safety Works stövlar - 0495,Röda frisörskor, brittiska stil, herrskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike AIR MAX 270 AH8050 -012,Mystery Petrol Cloud vit blå Night adidas herrar Ultra Boost St M springaning skor,

Mizuno ST -190 FW trä, män, grå, 15,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ted Baker London herrar Xapon Loafer,Tonantrzin 227 Kvinnliga Folklorico Flamänco Dansskor,Adidas Woherrar Energy Boost springaning skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SCHUTZ Woherrar skor Booslips,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

LOVDRAM MAN'S läder skor Lyxy Brand Män Formala skor Pointed Toe Business bröllop Patent läder Oxford skor for män Dress bröllop skor,10 Wmns8.5 männens NIKE AIR MAX 90 PRM PLATINIUM 896497 010 Tillfällig körning,Lloyd herrar 1611111 Lace -Up Flats,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Air Max Sequent - springaning skor, Färg svart (svart Total Crimson), Storlek 45 2,Avec Moderniseringaa Kitzbuhel blå kvinnor skor Storlek 7 M Sandals MSRP 365,

Adidas UltraBoost Storlek 10 kvinnor Chalk vit Active röd DB3209,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

BRAND ny Finn Comfort tillverkad i Tyskland Baden kvinnor skor 1009 Classic 41.5,

Delningar

Converse Jack Purcell Pro OX skor {65533;C Olive vit in UK Storlek 7,8,9,10, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.