Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Addidas ultra boost storlek 4.Urspspringaaagligt pris,
  • tweet
Lottus herrar Harrys L6723 Derbys Derbys Derbys  det senaste varumärket outlet online

Delningar

Nike herrar Vapor Untouchable 2 Football Cleats grå Volt,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Hunter Original Tall Gloss kvinnor Graphite Rubber Rain stövlar Storlek US 6 M...,Adidas BA8268 Kvinnor Ren BOOST X Pose springaning skor vita skor,Reebok Speed TR Flexweve CN5508 blå halfskor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Fila KJ7 Snow Expedition (Retro) storlek 9.5 - 95 96 97 GH2 Grant Hill Stack,Melvin och Hamilton herrar Lance 2 Brogues,Modello Lomatetto - Handgjord italiensk läder herr Färg på svarta anklarna - Smooth läder - Lace -Up,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ECCO Kvinnors Abelone Buckle Boot,NIKE Mans Air Presto low Utility röd 862749 -601 (Storlek 11),

FUBULECY Crocodile Mönster med spetsat huvud Klädd herrskor Brittiska Style läder High Business skor Mans (Färg Svart, Storlek 40),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Salvatore Ferragamo kvinnor Classic Pump klackar skor 7 AA Burgundy Made in ,Armani Exchange A X herrar Desert Boot Ankle Booslips,Rockport World Tour Classic, Män livrem 65533;65533;s Flatformpumpar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike kvinnor air zoom pegasus 35 -skor 942855 -003 (BLAK) O61519 FRI FARTYG,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

FLY London Woherrar YISK837FLY Wedge Sandal,Campare Peu Cami Wine kvinnor läder Trainers skor,VINTAGE Nike SAVANNAH PLUS kvinnor skor Clean Condition,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Merrell Woherrar Around Town Luxe Buckle Slider Slipper,Skechers Dynamab 2.0 Eye to Eye Lavendel vit kvinnor springaning skor 12964 - LAV,

DEN nyA balansEN GÖR I USA W998 CHS SEA SALT storM blå SZ,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Merrell Murren Strap Vattentäta läderskor - Pewter Storlek 8.5M,

Delningar

nyA Nike Air Force 1 Sage Low LX lila Mist lila Mist (AR5409 500), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.