Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Marc O'Polo män gendre 65533;s skor 70772313502301 Tränare,
  • tweet
Grå Nike Nike Nike Air Zoom Vomero 12, Mans springaning skor  grossistpriser

Delningar

Svart Säkerhetsgul silver ASICS Mans Gel -Nimbus 19 springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Mephisto Jerome Sportbuck 1932 Sand, Män 65533 a Low -Top skor.,Adidas SELEY Athletic skor B27347 duk Casual skor blå,Clarks ökenskor skor skor skor skor spetsar upp kaktus grön 26138825,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

herr Ankle stövlar Western Cowboy stövlar Classic Smart svart läder skor Embroidery flower Zip Evening Party Storlek 7 -12,DR. COMFORT herr 8300 8300 Bspringaaa storlek 12 W US,GTVERNH -Winter Rivet Personlighet Bare stövlar Sexy Tip Fine med stövlar och Versaile Video Thin hög klacked skor Kvinna,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Woherrar Alliance Flifit Hood jacka,Skechers M än's Go RN MOJO 54845 skor, svart, 13 M USA,

LEFT &Right Formal Oxford Derby skor for män, herr Lace Up Genuine läder skor, Best Choice for bröllop Business Daily Wear, Soft and Comfortable Flat Casual skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skechers prestanda Go springa springaning skor,Valsport Män Sneeaker Tågare vit Bianco,Nike herrar 847756 -003 Football stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Paul Smith Män Tränare,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas -deerupt springaner W Footwear vit grå One Clear Mint Trainer CG6089,Cole Haan Kvinnors Clarette Sandal II Heeled,Lowa Zephyr GTX Hi TF Coyote OP,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Gregorys F T -Strap Woven Platform,WEGCJU Mans högklassiga militära stövlar vattentäta slitBesteändiga skor utan glidande promänadskor Martin Chelsea stövlar,

VIBRAM FIFEFFERS TREKSPORT TREK FEM FICKER SOM RÖR HICKNINGSKROPPAR,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Corral kvinnor bspringaaa Crater Bone Embroidery Square Toe Western Cowboy Boot,

Delningar

Nike Wmnes React Presto Psychedelic Lava kvinnor springaning skor skor CD9015 -700, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.