Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vit (vit Mtlc röd brons svart) Nike Mans Lunarepic Low Fk 2 X Plore springaning skor,
  • tweet
NIUMT Springaa Business Mans läder skor British Style Andable Andable Andable Trendy Casual Comfortable  Specialerbjudande

Delningar

Ted Baker Woherrar Ovey Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LOREN M2724, inställbar silvergrå ortopedisk sko Loren,herr Hayo läder Vattensäkra skor 415901 174 001,Hi -Tec Woherrar Woherrar Logan Mid WP Woherrar Logan Mid Wp,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Uvex 1 Print, Unisex Vuxna Vuxna Övervuxna 65533.,ASICS 33 -DFA, Mans Training springaning skor,ECCO Woherrar Biom Delta Offroad Sandal,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Irish Setter Woherrar Walker Safety Toe Western Boot,Nike Jordan herrar Jordan Flow svart svart Training skor 11.5 Män USA,

Rockport herr Zaden point Toe blåcher,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Vitara Facial Suncreen SPF40 25g.,Masaltos Elevator skor Med Osynlig Osynlighet, Höjd Ökande skor för män.Var Taller 2.75 tum 7 cm.Förlaga Matera BiFärg,Harmon och Blaine E3032 skor Man,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Peppeskor Modello blåkko Handgjort Italiensk Läder herr Färg blå Mocasins Loafers Cowhide Smooth läder Slip -on,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Neo Turq Bright Crimson Nike herrar Flysticka Racer springaning skor,Derbi Senda x -streme 50 SM Racing 50 SM röd maska Knit skor -Top skor,Nike Air Force 1 07 PRM Neutral Olive Metallic guld Star LX A3814 -200 SZ 9.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Air Zoom Pegasus 32 Flash, Woherrar Sports skor,AHNU SOCKERPIN II VATTENPROP FÖR BLAND TRYCK KVINNORS skor storA USA 10 nyA,

Modello Cologno Monzese Handgjort Italienska läder herr Färgblå Oxford Klädskor - Cowhide Patent läder - Lace -Up,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Oxford skor män tröstjobb svart Lace Up lack läderskor Män läderskor spetsiga bröllopsskor,

Delningar

Sika Bubble Work Closed O2 Src vit, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.