Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ny balans Vazee Sigma springaning skor - SS19,
  • tweet
MultiFärg (Wolf grå  Deep Royal blå blå blå  Summit vit 002) Nike herrar Air Force 1'07 Lv8 Lthr Fitness skor  tidlös klassiker

Delningar

Guld (Game Royal Wolf grå svart Whi 409) Nike herrar Air Force 1'07 Lv8 Gymnastiska skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skechers Elvino Derson Män's Casual skor skor röd,OLUKAI herrar Kohala Dark trä Dark trä 8.5 D USA,Manolo Blahnik Beige Mules med Beautiful Beads36 6 NIB,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

GTVERNH -Autumn, Winter Plus sammet läder stövlar The Slope of the Barrel With Äldre Ladies Boot Mother stövlar och varma non -Slip kort stövlar,bilhart Woherrar CW1250 Work Boot,MBT Pata 6S Kvinnliga skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Christian Louboutin Python Peep Toe Pumpar S 39 EU - Mint,Skifttofflor womherr mama j -bay 2019,

Ny behållning kvinnor W1080CS8 D,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NICHOLAS KIRKWOOD Royal blå mocka High Heep pumpar skor Sz 9 NEW,skor APEPAZZA kvinna svart Eco Fur, Naturligt läder RSW03 -NE,Nike kvinnor HypertGift Phelon II FG Cleats - (vit Crimson Racer blå),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NTBST Closed Toe Hotel Slippers Bulk, Row Plush ryggsäck Spa Slippers Unisex 100 -Pair, vit u 28x11cm 11x4.3tum,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Chelsea stövlar mocka läder High -top Martin stövlar Ankle stövlar Fighting On Foot Snow skor,KOD VTG WEST BLAND RÖTT LÄKEMEDELSFÖRPANDE VÄSTRA BOOTER SZ 6.5 SZ 1 2 M,Versus Logo High Top Trainers vit 6 Storbritannien,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mori tillverkad i Italien spetsiga högklackade pumpar schauhe decolte läder beige naken 44,PIKOLINOS kvinnor Java W5A -8504 Sandal skor,

Vandrande vaggar Kvinnor Mix Round Toe läder Mode stövlar bspringaaa Storlek 8 USA ,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Peter Blade Low stövlar svart läder Chelsy,

Delningar

Nike Zoom Kobe 5 Prelude US 11.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.