Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Skor sandaler eleganta Majora kvinnoskor kilade läderfärg svart silver 35,
  • tweet
BRAND ny J'ADIOR BURGGUNDY PATENT SLINGBACK SLINGBACK SLINGBACK RIBBON HEELS  tidlös klassiker

Delningar

ASICS kvinnor Gel - Nimbus 19 springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LEFT &Right Formal Oxford Derby skor for män, herr Lace Up Genuine läder skor, Best Choice for bröllop Business Daily Wear, Soft and Comfortable Flat Casual skor,LOVDRAM Mans skor and Winter herrar läder läder Comfortable Casual skor Wild Set of Feet Mans skor Pappa skor,Antelope Kvinnor 942 Läder Öppna vyn Wedge Sandaler,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Uvex 1 Sport, Män duell 65533;65533sClassic Lace -Up Half skor,Tan läder Rockport herr RP -LW -M -Plainslips Lets Walk M Plainslips,ASICS Gel - Nimbus 20 Woherrar springaning skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Tänk Mulor Camilla Capra Rustico Laser Steel Combi ny,Ana Lublin - KARIN,

Adidas Original NMD Engagey u R1 STLT PrimeKnit BOOST kvinnor springaning skor CQ2028 AUTHENTIC,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor Office Ashleigh Flat Ankle stövlar ny Tan bspringaaa läder stövlar,Nike Woherrar WMNS Zooma Winflo 4 springaning skor,Diadora herrar N9000 Moderna III Dawn blå 7 M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Reebok Mans Furylite mode skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skor för kvinnlig frihet,SUPER VARESE Män's Lace -Up Flats blå,Nike kvinnor Free Rn Flystick 2018 kvinnor 942839 -300 Storlek 8,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

MBT skor 70969 -12N Boston WT M blå,L.K. Bennett blå mocka läder klackar Storlek 7.5 Floret,

Modello NETO Handgjort Italienska läder herr Färg bspringaaa Oxfords Klädskor Cowhide Embrossed läder Lace -Up,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Android Home Poolbide Glider i vitt,

Delningar

Fabulicious COCKTAIL NB - 501sdt, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.