Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Frye kvinnor Claude Patchwork läder Almond Toe Knee High mode stövlar,
  • tweet
Ariat herrar Heritage Stockman Western Cowboy Boot Boot Boot  fabriks direktförsäljning

Delningar

Hhguld Mans skor Springaa and Autumn Business skor Derby skor (färg svart, Storlek 38EU),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ParVous - Vackra handgjorda skor Sandkrokläder Pump 39EU Chunky Heel,DIVINE FOIIE SVART SUEDE BOTS PVC RUBBER KnEE BOTS ZIP stor 38 Worn EN gång,OPPP Vattenskor Mans sandaler pu strandskor frilevande pu tillfälliga friluftsskor bspringaaaa 44,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

nyA Rachel Zoe Zoe Aubrey Storlek 10 silver Metallish läder Stiletto Sandal 278,Affärsmässiga tillfälliga skor Män's Winter Män's skor läder Business skor svart stor Storlek små Code,Svarta spetsiga fritidsskor, friserskor, andningsbara ungdomsskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Linea Paolo AnnaPlattformän Wedge Sneeker Booslips Comfortabl...,PRADA grön mocka Slanted Heel Pumpar, Storlek 40,

58380 Pumpar Rag TOD's Wedge RD Cornflower skor Kvinnors skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

FLY London Woherrar YISK837FLY Wedge Sandal,Gh 65533;65533;ud skor skor skor skor i läder av vitt guld - 5815,Christian Louboutin World Copine 100 Patent Sandal,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Färg på sand för Arche Drick,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mans Ankle stövlar läder skor Lace up skor Crocodile Mönster svart bspringaaa Classic Smart Casual bröllop Autumn Winter,ACG Kvinnor Nike stövlar Storlek 9 40.5 NIKE BOOTS 9 MENS 7.5 NIKE ACG 9 NIKEY BOOTS 9,FRYE Kvinnors Julia Lång I Zip Slouch Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ny balans 799, Woherrar gående skor,D. A. T. E. Hill kvinna sko laserfantasi låga vita läderskor,

Teva herrar Arroträ Swift Lace Sports och utomhus skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Dockers av Gerli herrar 39th101 Combat stövlar,

Delningar

Stiletto klackar Storlek 7.5 (38) Plattform Peep Toe Stiletto Heel Pumpar.Helt ny., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.