Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Millet LD Super Trident GTX gående stövlar kvinnor blå Hiking Treking skor,
  • tweet
IGI &co 8743    00 Män 41  bästa pris

Delningar

Nike Woherrar W Air Zoom Pegasus 34 Tb springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Martens Alderton svart Grönland Construction Boot,ASICS Woherrar Roadwok Ff 2 Konkurrens springaning skor,Vionic herrar Tide Toe -Post Sandal Navy 10 M USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

nyA ORGAN ARBETSPLATSER ­STEEL CAP ­0495,ECCO kvinnor Trace läder Closed Toe Mid - Calf mode stövlar, Amber, Storlek 7.0 Hzz,Qiusa herr Chukka stövlar med Full Brogues Soft Sole Genuine läder Comfort stövlar (Färg bspringaaa, Storlek UK 7.5),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

STELLA MCCARTNEY kvinnor Taupe Vegan -läder Block hög klack Booslips Pumpar 8 38,Adidas Winter Hiker Speed, herrar Treking &Hiking skor,

Superga 2795 Syntsherlingw Beige High Top mode skor Mikrofleece 8.5 Ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mam'zelle boot sko -kil kvinnor kör västlig lädercavali 65533;65533; re 39,Saucony Woherrar Freedom ISO Fitness skor, svart (BLK VIZ röd 7), Storbritannien,Grå (Grå Reacor Csvart grå Reacor Csvart) adidas herrar X 17 Fg Footbal skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Lolita kvinnor skor Pumpar Mary Janes Bow Block Heel Elegant 33 -45 46 47,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

F50 AdiZero TRX läder FG Football stövlar Solar blå springaning vit Solar Zest,Flyga London, herr Några Lace skor i Olive,Autentisk Belstaff Jair Low Lady skor skor EU Storlek 37 Läder,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE kvinnor Nike Air Zoom Pegasus 34 88560 -001 BLAK Storlek 5,Saucony Triumph ISO 2 -W springaning skor, grå blå Slime, 6.5 kvinnor u us,

Skor konverserar kvinna grå naturligt läder, 160981c tyg,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skor Saucony kvinnor skor mocka blå, S60368 -67 tyg,

Delningar

Sz 5 35 Jimmy Choo Snake Print läder - Sandal Cris Cross Low Wedge skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.