Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • LLOYD LEWIS 255010 herr Lace -Up skor,
  • tweet
Diadora AdiZero Boston 6, 6, 6, kvinnor kvinnor'65533;s springaning skor, grå (Arancio Fluo  grå), 12 Storbritannien (47 EU)  stödja grossistförsäljning

Delningar

Adidas Sport Performance Woherrar Terrex Agravic Speed Athletic skor, svart Textile, Rubber, 8 M,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Teva Woherrar W Sanborn Sandal,NIKE Mans Air Max Presto MID Utility Gym blå 859524 -401 (Storlek 9),Nike Air Max 95 Trainers in ljus grå & vit 609048 058 [UK 10.5 EU 45.5],

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Glc673 zip lining Karla artificiell mocka block hälmall,NIKE kvinnor Nike Zoom Strike AJ0188 -003 svart storlek 7.5,Mephisto Woherrar Valentina Oxford,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

skor Reebok ZPump Rise herr sport för basket,Bos Woherrar Graham Snow Boot,

bspringaaa läder Ted Baker herr Karney,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Dansko kvinnor Raina Round Toe läder Mode stövlar bspringaaa Storlek 5.5 USA 36 EU,MOZO Kvinnlig Lola Food Service skor,billington EMRONE Derby skor och Brogues män grå Derby skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Y -H män s Formala Skor Springaa Fall Points elegant Business skor Lace Up Formal skor Party & Evening Dress skor (Färg svart, Storlek 38),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

T.U.K. AV8903 Tuk Prismatic röd Creeper Lace Up Double Sole Iridise röd Patent Viva Mondo Round Toe Vegan Creepers,Marc jacobs gympaskor, helt nya i låda, storlek 35,LZMEG svart Pointed Business läder stövlar Zipper Soft läder Square Root herrar skor Andable,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ontario GTX kvinnor skor,NIKE W Nike Ashin Modern Lx AJ8798 -800 CRIMSON TINT Storlek 9,

Pearl Izumi kvinnor X -Alp Seek V MTB Cykelcykel Klippiga cykelskor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SIPENGEI Män Autumn Winter ny utomhus Casual Martin stövlar Round Toe Lace Up Combat stövlar,

Delningar

Loake herr Funnelweb Calf Tan Grain Brogue skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.