Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MÖRDARE MERREL SNOWBOUND BLAND VATTENPRODUCENT FÖR LASTNING SNOW HICK TRAIL BOOTS 5 -8,
  • tweet
Martens Icon 7B09 Steel Steel Steel Toe EH 4 -Eye bspringaaa läder Safety stövlar  till salu

Delningar

skor Philippe Model tropez kvinnor - sammet (TRLDEV),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ny balans herrar Am659,Brooks kvinnor Glycerin 16 lila springaning skor Storlek 10 (380160),Hades Footwear Alternativa kängor ZETTA Storlek 11,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ugh Män's Butte Drag on Boot,Ny i ruta - 8.5 C BLAKT Cole Haan Elisie Logo Edge II,Skor för häl 10 -kvinnor mänburs {65533;rough 6553333;Sbilpines point totalt rhinestone -svart - 7691,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Född - kvinnor - Jemez,kvinnor NIKE AIR MAX 95 LEA - UK Storlek 5 - SMOKEY MAVE VITE (AQ8758 -200),

Pleaser Deljus -3063 svart patentstilettklack med höga stövlar 9 10 -12,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skor Steve Madden kvinna röd Arancio Natural läder salsaa -RO,Lloyd skor Pump College Storlek 36 (3,5) blå Real läder ny,HOKA ETT GAVIOTA LTR Sport män skor Storlek 13 EU 48 AL5430,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sandaler AIHUWAI Sandaler Mans Sandaler sommar Slippers Mans Sandals Non -Slip Sandals Word Sandals och Slippers Casual Sandals Mans skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Ferrini Woherrar Maverick Western Boot,CHARLES AV CHARLES DAVID Kvinnor Gabe Pump,NIKE AIR MAX MOTION 2 träs springaning Cross Training skor Mauve Navy blå 270,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Haflinger Kvinnors ATC Stitch Hardsole Slipper,LUVDRAM MAN skor Human's skor Autumn and Winter ny Sports skor herrar Warm Korean mode Mans skor Wild mode Manung skor,

Adidas Woherrar Terrex Ax2r W gående skor, svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Melvin och Hamilton herrar Lance 24 Derbys,

Delningar

Vintage Nicole bspringaaa läder Riding stövlar kvinnor 7.5 M, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.