Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Jimmy Choo Dory Polka Dot Strappy Sandal,
  • tweet
Nike 620469 -011, -011, -011, MEN 65533; ”FRAR5533; S Trail springanins skor  med 60% rabatt rabatt

Delningar

Midnight Fog Midnight Fog Nike Män's Air Vapormax R, Midnight Fog Midnight Fog,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike Woherrar WMNS Free Tr 7 Fitness skor,ADIDAS Originals Superstarg074761 Metallisk lila Foil Sneeker US -7 - display,Dr Martens Alexei skor svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Pony Unisex 634 J F3 skor svart -Bianco Pelle Springaa -sommar 2018,-046 dunkelbspringaaa Meindl Män Vakuum män GTX 68083 Sport skor,Saucony skor Liberty ISO,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ny balansomslutning, färska fotavtryck från Hilero V4 Trail springaning skor (2E Brödd) -SS19,Mascot F0095 -906 -09 -1144 Säkerhetsboot Wilson Storlek W11 44 i svart, 9.5,

Roma stövlar Emma - Sadie Turquoise,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Merrell Woherrar, Avian ljus 2 Hiking skor svart 5.5 M,Bass Weejuns Winter 4 Eye skor herr Lace Up Formal Footwear,Nike Duel Racer Män -utbildare vit 918228 102, Storlek 44.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike SB Zoom Stefan Janoski Storlek 8.5 Sequoia grön 333824 313,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Midcalf Boot, Män, 11, Stl Toe, Brn Crm, 1PR av SERVIUS,Röd Dahlia Svart Safety gul Salomon Män's Speedcross 4 Trail springaning skor,NIKE Mans Lunarsolo Pure Platinum Wolf grå -vit Ankle -High springaning skor 12M,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Woherrar kvinnor Laufschuh Air Zoom Structure 21 Training skor,Slate bspringaaa Tandori Spice Vasque kvinnor 071M 095 Breeze Iii GTX,

Bz724 Calpierreskor svarta patentkvinnor lounge EU 37,eu 39,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Twisted X WCM0001 Cattleman AZTEC GLAZED BRN LEATH COWBOY WESTERN BOOTS SZ 9 B,

Delningar

Guide ISO 2 blåw Hardloope'oen Dames blå, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.