Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Compression Woherrar Sports Bra,
  • tweet
ASICS Gel - Luminus 3 Kvinnliga Kvinnliga Kvinnliga skor  handla online idag

Delningar

ASICS Kvinnlig Gel -Lyte V Retro springaning skor, svart svart, 7 M USA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnlig Libby Wnt Rain Boot,Reebok kvinnor FRAMSTOL FRANK FRAMTIDE,65533;S Classic läder gulden Neurals mode skor BD3744,nyA KVINNOR 2019 BEARPAW BOOT ELLE kortA VINVATTENSRESISTANT AUTHENTIC 1962W -H1,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

En klassiker för en halvsko.,ADIDAS PUEBOOST DPR RÖRANDE SHEES TRACE KHAKI guld OLIVE BB6292 MEN 65533;65533;65533; S storLEK 8,Nike Air Max 97 Ultra 17 SI Trainers skor UK 6 EUR 40 ny I BOX,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Taos Footwear Woherrar Star Burst skor,skor Armani EA7 ny Racer maska U 278090 7P299 00020 Svart,

MORI GÖR I ITALIEN SANDALETTE SANDALI skor LEADBROR bspringaaa 45,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Geox herr Silvio A Loafers,Ny Nike Air More Uptempor Dark Stucco {65533;; Iridises röd 65533; kvinnor hell'5533;65533;Storlek 10 917593 -001,SURRA S1W SVART PURP S72006 MEN skor skor B,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Franco Sarto Woherrar Grip Flat Sandal, svart, 6 M USA,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MIZUNO KVINNORS WAVE SAYONARA 2 RUNNING SHE,Blåa handgjorda mansskor, tillfälliga skor,Sexy Extreme Chrome Strap Sandals Platform Heel 25 från 35 till 39 Glamour,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

KOD VTG WEST BLAND RÖTT LÄKEMEDELSFÖRPANDE VÄSTRA BOOTER SZ 6.5 SZ 1 2 M,Nike LF1 AA1125 001 Ankeboot Low män skor - svart, 8 Storbritannien,

54777 auth ALESANDRO DELL'ACQUA grå mocka & och svarta LACE Wedge Sandals skor 36,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

GTVERNH -Autumn Winter Woherrar skor läder Kraft Pointed hög klacked skor Leisure och With Side Zip Ankle stövlar,

Delningar

LZMEG svart Pointed Business läder stövlar Zipper Soft läder Square Root herrar skor Andable, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.