Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ny Rock NR M.NEWMOLI119 S4 grön, svart, bspringaaa, Beige stövlar, nymili, Unisex,
  • tweet
Asiater herr Tiger Gel Gel Gel -Lyte III Skor  låga priser

Delningar

Altra Torin 3.5 Knit springaning skor SS19,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Geox D Mauvelle C kvinnor Open Toe Heeled läder Sandaler,DLX Hiking skor High Rise,MEbox herr svart &vit Färg Classics Justeringaasbara Athletic Slip strand Sandals 39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Les nouvelles skor de course,Top Moda Woherrar T -33 Mary Jane Evening mode skor,Adidas - Duramo 7 M,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Reebok Woherrar Forever Floatride Energy,Reebok ZPrint Pro herr springaning skor,

Cole Haan herrar Grandvro Tennis Stichlit skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

MOZO Woherrar Sport duk Work skor,Kamelaktiva herrar Seoul 14 Biker stövlar,QIDI Peas skor Mane Rubber Hollow Mode Youth läder skor (färg blå, Storlek EU40 UK7),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ZC Unisex Steel Toe Work skor Industrial &Construction skor Puncture Prödection Safety skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

CIELO klassiska läderskor svarta,Nike herrar Air Max Sequent Training skor,Skor av svarta mänyer Comfortable Leisure Driver Loafers för män Round Toe Oxfords Casual Flat Penny skor läder Upper Slip På Stitch gående Boat skor No -Slip,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Seychellernas kvinnornas acceleration Dress Sandal,Kennel und Schmänger Schuhmanufaktur Kvinnors stora tränare,

MBT Män's Lace -Up Flats blå lila blå orange,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Konversa Chuck Taylor All Star Färg Blockerad Low Top skor, Dark Burgundy Wasted Denis, 10 M USA,

Delningar

Kamelaktiva herrar Lugano 11 Derbys, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.