Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Fuzzy FIC Jill kvinnor 's bred Open leg,
  • tweet
Welcometoo skor pour enfants enfants enfants nouvel hiver  många överraskningar

Delningar

Pleaser kvinnor Bej3019dm -7 bpu sms Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Gola Woherrar Harrier skor,Mans Leisure Driver Loafer Rubber Sole Excellent Soft Crocodile Skin Tex Flat Heel Wave Sole Mocasins Skor,Adidas - ZX Flux Decon W,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Sole springaner Pure 2, Unisex Vuxna 65533; Brillow -Top skor,Damer Alicia mocka Bow Sheepsky Slipper i Tan,TSLA TF -T330 -LGO u män 8 D (M) M än's utomhus skor Trail springaning skor T330,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Född - kvinnor - Bermuda,MultiFärg (Safetygul blådjup silver 17) Mizuno herrar Wave Prodigy springaning skor,

Jomos Mans stövlar Grå kolja,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sperry kvinnor Dawn Ari Wedge Sandal,Z.SUO männens andningsbar Mes Lined strand utomhus gående Garden Clogs Slippers,Mefisto herrar Florian Sportbuck 1945 Navy Lace -Up Flats blå,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Gordon &Bros män Business skor s, 6210 Fabian män 65533;65533;s spetsskor,Suit skor skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Steve Madden herr Foxton skor,L @YC Woherrar High klackar Rivets med bekväma Sandals Bröllopsskor,Viking Quarter Iii GTX, Unisex Vuxna 65533;rough 6553333; Cross,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Asics Gel Lyte III Laserpack (Tan Tan),Super hög klack Ladies sommar Sandals, vattentät plattform Dating Party High klackar svart 12cm (färg svart, Storlek 36),

Rébok herrar All Terrain Freedom EX springaning skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Dansko Kvinnors Lenny Sand Fullkorn Raffia Platform Sandal,

Delningar

Hoxekle Knee High kvinnor stövlar Cowboy Soft Thin hög klack Point Toe Winter Elegant skor utomhus, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.