Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Dz426 a EU 37 -gröna mocka skor för kvinnor,
  • tweet
Kvinnor oregulundet val lata lata lata flod vackra gröna skor  generell hög kvalitet

Delningar

Nicholas Kirkträ hög klack Pearl Evening skor Brand ny Dust väska and Box,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Konversa kvinnor herr Unisex skor Casual skor All Star Hi duk LTD.,Igi &co Susan 47980 svart skor SALE IGI,Masterson Boot Co. Cowboy stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Rieker kvinnor Doris P4 537P4 Fabrik Low Top Lace Up mode skor,kvinnor Gabor Corte anscho skor tillfälliga - 66.486,Merrell Waterpro Maipo 2 blå Wing gul män Yttre Vattenskor J48615,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Eileen Fisher kvinnor Flat Sandals,nyA Free People Brixton Kitten Heel storlek 7 MSRP 148 svart,

Converse All Star Glitter Hi Chocolate Burnt Umber craft,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Liu jo skor kvinna silver glitter sxxx523tx0070532,Geox D724UC0LC09 kvinnor Marilys C Dress Sandal Tpe Slvar - Välj SZ Färg.,Filma Hometown Extra Nubuck Lace -Up skor herr Trainers,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

AIGLE skor 650776 röd 37,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike City Loop kvinnor Medium Neural Olive Athletic skor Storlek 9.5,Footwear kvinna \breakfast Goyave platinaläder - 2c2b,silver kvinnor Patent läder Stiletto High klackar Platform Boot stövlar 46 47,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Pleaser Taboo - 709,MANOLO BLANHNIK blå Snakeskin, mocka D'Orsay klackar SZ 36,

Nya 595 R & RENZI GIANMARCO LORENZI lilat lila lackskor 37 7 - HOT,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Cole Haan storlek 9 TENLEY BUCKLE BOOT GREE beige LEADER ridande platt låg häl,

Delningar

Colmar Originals Durden Salamanca bspringaaa Mod.Durden., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.