Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Fila kvinnor Memory Electrvolt 2 Running skor 7 orange lila svart,
  • tweet
Supra Mens Pistol Lowtop Lowtop Lowtop skor  Njut av att spara 30-50% rabatt

Delningar

Tan Sperry Top -Sider Mens A O 2 -Eye Pulleup Boat skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

New Balance Mens MSCFFV1 skor, 12 UK Brödd D, svart vit,Nike Jordan Mans Jordan Eclipse Chukka vit Gym röd svart Basketball skor 13 Män USA,Z &X skor Running skor Walking skor Mans Outdoor Hiking skor Mans Hiking skor Non -Slip skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Bspringaaa (svart Dark bspringaa 01) Meindl herrar bspringaa High Rise Hiking skor,ASICS Gel -Sight Woherrar skor Latte Cream h7b5n -0500,kvinnor skor Natural Leather Soft Flat Sole Loafer Sandals Metal Belt Buckle bspringaa Round Toe Low Heel Retro Vintage Original Design Handgjord Casual Andable Comfortable Ladies Walking Boat skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dyx Hiking skor Winter Man Vattentäta Hiking skor Andliga Treking skor Anti -Skid Sport skor, vandrande skor, 10UK,Vit svart lila Nike Män's 318429 skor,

Tänk Mans Stone ru 282998 Brogues,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

J Slinders Woherrar Ambrosia Fashion skor,Nike Lunar Clipper Turf'17 Mens Baseball -skor 880262,Reebok Southrange Run L X Wide Running skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Grå (Dark grå svart Fiery röd 9590) ASICS herrar Gel -Kayano 24 Running skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mamut herrar Trovat Guide GTX High Rise Hiking skor,Nya mänyfjärilar Holton S3 Säkerhetsboot Gents Teci Flex Lace -Up Leather skor,Badgley Mishka Woherrar Yarelli Heeled Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mamma Chelsea -Boots Mens Leather vit,Mid grå vit ASICS - Mens Gt -2000 7 (4E) skor,

Sperry Mens STS11788 guld Cup ASV Sport Lace -up,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ted Baker London herrar Parals Oxford,

Delningar

Mizuno Wave equate, Men livhander65533;65533;, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.