Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Gant Hero herr svart vit duk Trainer,
  • tweet
Unisa kvinnor gaila gaila gaila Open Toe Casual Ankle Strap Sandaler  bekväm

Delningar

Män Vattentäta skor Män Lediga skor Mode Winter Man skor Storlek 47,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ECCO Mans Cruise Sports Sandals,T -JULY Woherrar Stretch Cloth Over the Knee stövlar Kvinnlig glidning på stora storlekar Leisure Winter Long skor,EpicStep herrar Genuine läder skor Kläder Formel Business Casual Two Tone Anstövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

JCZR Mans Business Pointed stövlar är enkla och bekväma för vardagligt arbete,Bonnibel Dexel -1 Kvinnliga Slouchy Ankle stövlar med Hidden klackar,Panama Jack Boot GTX ALTAMA C3 bspringaaa,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Garneau L.A. 84 skor herrar Cycling 49 EU svart,IGI &Co Män's Lace -Up Flats vitello cuoio svart,

Nine West kvinnor Andsey läder Loafer Flat,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

LEVACA Woherrar Fall Long Sileve Side Split Loose Casual Pulver Tunic blast,Tecnica kvinnor Moon Boot Waterfall,Sexiga Sandal High klackar kvinnor skor Blandade färger guld kvinnor Party skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

T - July vattentät kvinnor Snow bottes,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Original Intension kvinnor Sandals Gladiator Strap Lace up Mode Open Toe Thin High klackar Vackera Eleganta Vita skor,Nike slipsmpox Rio III Mans Turf -fotbollsskor,Sandaler, modeläder, damkläder, öppna tåfotar, kvinnor, ovanligt höga skor, kvinna, sommar.,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Bogs Mans B -Moc Low Snow Boot, bspringaaa Multi, 10 D (M) USA,Reebok Mans Workov Plus EG (Bränd Amber vit Gum 10 M),

UIN Mans's Don't Rate Original Design Målad duk skor röd,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hyh Mans Formal skor, Pointed Lace Up Mans skor, Business skor, Oxfords, bröllop Party och Evening,

Delningar

Pointed Sandals Ladies Wild Sandals Hollow Casual Sandals Lazy skor (färg A, Storlek 34), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.