Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cougar vattentät Läder Mettalic silver kvinna's Tennis skor Storlek 6 Medium ny,
  • tweet
Sandaler Christian Christian Christian Dior kvinnor läder (KCP 395 Goas)  kampanjer

Delningar

EDMUNDO CASTILLO Copper Eileen Platform Sandals Storlek 8.5 US 38.5 EU 895 NWOB.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor kvinnor CONVERSE CTAS HI CANVAS LTD BEGRÄNSAD UTrödNING 158621C,Cris vergre skor kvinna d 65533;65533; collage to Punta i3405x a18,ny Django och Juliette Fevel DK Pewter kvinnor skor Casual stövlar Ankle,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ewing Kross CastleRock Dewberry,ITALIEN VIA MONTENAPOLEONE PETROL TEAL PUMPS SUEDE LEATER POINTED EU38 US7.5,Claudia Ciuti Maria Satin Slip på Animal Print Biege Satin Heal 1.5 Storlek 8.5 M,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas ZX Flux Tokyo ljuss springaning skor kvinnor Storlek 10 B25834,BearPaw Elle Tall mocka Fårskin Wool WaterResistent Boot Välj Sz Färg,

Brooks skor svart grön 1202661b003,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Zara kvinna läder hög klacked Sandals.,Sandaler Salomon techamphibian 4 choco bspringaaa 18297 -ny,skor ASH VIRGEN I svart läder skor kvinnor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

skor skor StellaMcbiltney skor ELYSE ITALIE kvinna grå 363998 w1cw5 867,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Asiater Gel -Challenger 11 Blå vita kvinnor Tennis skor E753Y -400,TOD's kvinnor skor Casual Sandal Flip Flops Rubber Artikel xx0kc430vto defekt,Clarks kvinnor mocka låg häl eleganta stövlar eller rubinska storlek,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Tursamma Brand GAVINA SUEDE över Kneestövlar 7.5 ny I BOX,nyA SAM EDELMAN GEMMA BLAND,

Scholl bioprint ny Track Man Sandals 35 3637 38 39 40 41 42 43 44 45 46,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Rebecca Minkoff kvinnor Krissa Pointed Toe Mid -Calf Cowboy, Beige mocka, Storlek 8.5,

Delningar

Comfortiva kvinnor Fortune läder Open Toe Casual Ankle Strap Sandaler, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.