Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIKE Air Force 1 Retro PRM herr,
  • tweet
Wolky Comfort Trainers Trainers Trainers Mega  varm

Delningar

Adidas original NMD u R1 kvinnor skor CQ2011 uk 7 eu 40 2 3 us 8.5 ny,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Män med spetsiga läderskor Daily Office Pointed Toe bröllop Party Business Classic Formal Oxford Dress skor Gift Manliga skor,Svart (svart Anthracite 002) Nike Mans Air Max Advance 2 springaning skor,Adidas Sub2 Unisex springaning skor - 7.5 - BRAND ny,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Sulpher Springaa Anthracite Hoka One Cavu Charkole svart,Jack Wolfskin Alla Terrain Texapore kvinnor, kvinnor Treking och Hiking skor,Philipp Plein herrar MSC1889PLE075N0220 svart läder skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

LOVDRAM Stövlar männens vinterskor Chelsea stövlar Män's Help Thicken Martin stövlar Mans Mode Mans stövlar,Frye Amelia Ankle stövlar kvinnor 8 bspringaaa läder duk Dra på Grommets P,

Adidas herrar Swift springa skor, aero blå s, ftwr vit, core svart, 12 M USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Thalia Sodi Areyana Two -Piece Wedge Sandal Champagne 6 W,Ny balans 1080v6 Färska fotavtryck blå gröna,Adidas Woherrar X Absalodo X Firm Ground Soccer Cleat,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Wolverine herrar Marauder W02165 Vattensäker Boot,bspringaaa,11 XW US,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Winröd NIUMJ Män's Springaa Casual Mode No -Slip utomhus Comfortable Andable Drive läder stövlar,Chocolat blå Woherrar Mackenzie Cork Sandal,Ny balansmäny JASTARK1 Jastark1,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Fendi Maximisirage Vern med pergamänt läder vrist Platform Wedge Sandal 39,SALOMON Kvinnors effekt GTX W Stövlar med låg stigning,

Reebok Footwear Woherrar Realflex skrik 3.0 springaning skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lyle och Scott herrar Alness Ankle stövlar,

Delningar

Nike Air Fljus Falcon Basketball skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.