Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • L. 65533.65533.Artist av Springaa Step Woherrar Allura -BGE Wedge Sandal,
  • tweet
Grön Grön Grön (Aergrn  Uniink  Hiregr Aergrn  Uniink  Hiregr) adidas herrar X 17 Sg Football stövlar  erbjuder butik

Delningar

Svart (svart Onyx bilbon) ASICS Mans Gel -Sonoma 3 G -tx springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bugadi - 422525315959 - 422525315959,Brook Vuxna skor - Storlek 8,Matisse Slappna av Sandal Tan,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

skor de polyuréthane attachées à la formule adeesu sxxc03880,Sandaler av Ash Woherrar PASION02 bspringaaa läder,skor de sport à talons hauts et invisibles,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

T -JULY Autumn Casual Platform Kvinnor Mid Calf stövlar Damer Buckle Strap Syning Low klackar skor Kvinnliga Leisure Footwear,”ailj Snow stövlar, herrar Warm stövlar Plus sammet Warm stövlar, Cotton skor, läder Martin stövlar, (svart) (Färg svart, Storlek 46 EU 13 US 12 UK 28cm JP),

Rocky Justin Manns 4560 Cattleman TAN Western Cowboy Work Boot Square Soft Toe UK12,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ny balans MX623 Vit,Dan Post Woherrar Tabatha,Olivia och Jaymes O.J. Embellished Sparkly Open Toe hög klack Ankle Strap Rhinestone Sandaler för kvinnor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

L'Artist kvinnor Belgard Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Hotel Disposable Slippers, Unisex Comfortable och Non -Slip Closed Toe Slippers for Home, Spa, Hotel eller Commercial Use, 29cm 11.4 tum,Lätta hiking -skor för män, chocksäkra icke -glidbara ytterdörrar Andliga Low Snow Hiking gående skor,Loeffler Randall kvinnor Birdie (Metallic Goat) Flat Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

svart Pikolinos läder Loafers Toledo 03N,Nine Seven Woherrar mocka läder Round Toe Mid Heel Handgjort Back Zipper Comfort gående Dress Över Knee stövlar,

English Laundry herr Aber Boot,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Phillip Dudley Winter stövlar Botas kvinnor ny kvinnor stövlar mode Flock hög klacked Platform Ankle Up High klackar,

Delningar

Sandaler för kvinnor, Plaid Bow Fish Mouth Open Toe High klackar svart röd 6cm (färg röd, Storlek 7 US), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.