Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Air Max 97 UL'17 Storlek UK 3.5 EU 36.5 917704 -008,
  • tweet
JEFFREY CAMPBELL KVINNA KVINNA KVINNA KAUELLA skor skor with wedge CODE ZOMG STUDS CANAS  ny notering

Delningar

Sexy 12cm kvinnor Boot Nightclub Thigh High klackar stövlar 44 45 46,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skor MOA MASTER AV ARTS Kvinna BIANCO Fabrik, naturligt läder M740,LACOSTE bilnaby Evo 118 Kvinnor Vita Ljusröda 35SPW0010,NIKE kvinnor Nike Presto Fly 910569 -001 svart svart -svart kvinnor Storlek 6.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Reebok BD1927 herr CL läder SM mode skor - Välj SZ Färg.,svart giardini a719121d burgundy och svart oxford ankle plateau kvinna,Sexiga kvinnor 18cm Vita skor Stilettos High klackar Buckle Sexy Pointed skor Pumpar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Vintage LA Gear Flipster skor skor kvinnor Storlek 6.5 Deadsstock NIB 1991,Ciapatta kvinnor pixy svart 8062230 vårfastighet 2019,

Dr Martens Latoya vit peep toe high häl läder court skor UK 4 EU 37,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE AIR MAX 97 UXRA 17 LX KVINNERS storLEK UK 5.5 EUR 39,GIOHEL ITALISKA SANDALS nyA SABOT PANTOLETTEN SLIP -ON LEADER NUDE BE 39,Karl Lagerfeld Paris Designer silver Metalliska Hälar Pumpar Läder,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Ultraboost kvinnors springaning skor - Storlek 6.5M US, multiFärg,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skechers 12756 vit grå Air Kylt minne Dual -Lite Lace Up skor,Gissa skor kvinnor skor skor Jarid hud svart fl5ja2lea12,Springaa Step kvinnor Eferdi läder Closed Toe Ankle mode, Bordeaux, Storlek 6.5 X,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIB Tory Burch Terra Flat Patent Thong Sandals BLAKT,Balamasa kvinnor Kitten klackar Ankle High Assorted Färg PU kort stövlar,

Kenneth Cole REACTION Date 2 Nite Studerat Western - Välj SZ färg,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Wmns Air Max 1 Sz 10 Premium ny Guava Ice Lifestyle skor 454746 800,

Delningar

nyA balansTRUMENT MW928WS WAKING skor Sz 14 _GB2, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.