Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • B.O.C. kvinnor Peggy läder Closed Toe Clogs, bspringaaa, Storlek 11.0 US 9 UK,
  • tweet
ny I BOX ADIDAS SWIFT RUN blå  BLAK BLAK BLAK CG4118 FÖR män  professionellt integrerat online köpcentrum

Delningar

billo Pazolini Couture Ankle Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnor Thigh -High Slim Heel stövlar Syntetiska läderspetsiga skor US Storlek 2 -10.5,Dior Nude sommar 2016 Conquest Buckle Ankle Wrap Slingback Pumpar 35 5 1100,bilrie Cameron kvinnor Clogs bspringaaa Peacock Print läder Cut Out stövlar Storlek 8 B,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Poesic License Backrash lila Plaid Booslips Heel Powder blå Laces 41,Skor CAF FRAMT 65533;svart kvinna hög klack Sandals svart mocka IMF525010,Adidas Stan Smith Pony Fur US 7.5 Brand ny, pälsfärger något annorlunda,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIKE LUNAREPIC FK SHIELD GYAKUSOU Storlek 5.5 -9 KVINNORS skor skor (859890 300),Eastland kvinnor Chukka Boot - Pick SZ Färg.,

Betula Foil läder Salmon Sandal,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

FILA gspringaaage L Mid kvinnor läder utomhus stövlar skor 4010282 Maverick,Nike Shox Nuvarande flotta lila gul 639657 -401 Wmne SZ 7,Svartgiardini kvinnor och ny kollektion p 805631d häl & och bricka Italienska,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bionatura sandaler till svart 29 a 809 gauchläder för kvinnor, tillverkade i,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Gaudiskor kvinnor pumpar svart färg - 7a6a,NWOB Nike Air Foamposite One Summit vit Marble AA3963 -101 skor kvinnor 7,FAST FARTYG ny SZ 8 HUNTER URSPRUNGSTÄCKT MATERIEL JÄRNVÄGSBrödTER WELLIER,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

OTBT Bushnell kvinnor metalliskt guldläder Wedge Heel Platform Sandals Sz 7.5m,Sandaler kvinnor Pelle Bronze och Beads Fasting Strap Merchant of flower,

FACNABLE Bronze bspringaaa läder Snake Lizard Print Pump klackar Worn ONCE 7B Italien,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skor PREMIATA Kvinna skor Trendy grå Naturligt läder, PU BETH -3466,

Delningar

Valentino Rockstunt läder Peep Toe Pump Sz 38, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.