Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor 2019 Springaa Sport Sandals Cross Strappy Slingback Round Toe Leisure skor,
  • tweet
BRiGhT BLuE PaTeNT ny 9 läder Pointy Toe CARIE CARIE CARIE Stilettos klackar PUMP GuESS  försäljning med hög rabatt

Delningar

COLUMBIA Santiam Wrap utomhus Hiking Sport Casual resa Sandals Alla storlekar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Hogan skor skor kvinnor i läder ny h254 vit 3c4,Tamarispumpar Hjärta och tunga ameliee 1 -1 -24430 -32 624 -624 Röd,NIKE FLEX FURY LÅG RUNNING skor KVINNOR skor BLAND 05299 -009 storLEK 10 ny,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

725 Jimmy Choo Nova Slingback skor Platform Pumpar Glitter sz 40 US 10 NIB,Frau skor kvinnor blå mocka 59c0 -na,GEOX damskor i rätten SUEDE DK.GRÖN MED ANSÖKNINGSLINE MARIAN D13N3J,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

skor ny balans kvinna grå Fabric, mocka wl74fhch,Steve Madden kvinnor Norri läder Almond Toe Over Knee mode stövlar,

Mephisto p19f niels mörkbspringaaaa, klumpiga skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Salomon X Alp Spry W 398601 grå halfskor,NEW Vintage Report Signature Montauk Patent Pump Stilettos klackar röd 7.5 150 u,NWOB SOCKER Sz 9.5 svarta sandaler till knäbyxor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Schutz Regan Night Navy blå High Platform Wedge Bind upp Öppna Toe Sandal Pumpar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

E8266 (utan ask) skor kvinnor grön Beige Camper skor Tisue skor kvinna,Jimmy Choo Sandals Toe Separator Rubber Bathing skor kvinnor EU 37 Leo Look Turquoise,Reebok herr CrossFit Sprint Trainer Steel grå gul ny Storlek 7.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nya Django och Juliette Biddie kvinnor skor stövlar Ankle,ZARA KVINNA BLAK LEADER HÖGA HEEL BOOTER HAR storLEK US8 UK6 EU39 ny,

All Star Converse Pro läder MID mocka LTD 1c631 37 38 39,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

840 Cesare Paciotti Evening Swarovski Satin Pumpar EU 40 Italienska Designer skor,

Delningar

Saucony kvinnor Freedom ISO springaning Sneeaker skor, blå Citron Pick A Storlek, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.