Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ny ny Balans 574 skor kvinnor Teal Athletic Casual gående KL574THG Storlek 7,
  • tweet
Lyx Prada storlek 38.5 pumpar pumpar pumpar skor med höga klackar 1I762H röd lila nyligen EIA  det lägsta priset

Delningar

VANS U CLASIC SLIP På FESTIVAL SATAD RÖRA BLAKTÖRER USA storLEK,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nib 100% Auth Christian Louboutin röd mocka Platform Pumpar Storlek 38,Ny 350 Storlek 9.5Tory Burch Brödden Mid Wedge Tan läder Snakeskin Sandals,Skor apepazza kvinnor bl å läder, pu pln12 -bl,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Classic Cortez läder kvinnor 80771 -019 Platinum orange Jade skor Sz 9,Lady guldiva kom med guld som bröst storlek 8.5,Adidas womherr atletiska kosmiska 2.0 ortolite gympaskor cp8712,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nv2141 kvinnor Sandals Vivienne Westträ kvinna Flerfärgade,Aigle 82 ED4 Stivali da Pioggi da kvinnor, Multikolore (Miss Juliette), 36 EU,

13 Heel Pumpar blånt Plattform 3 Teal Faux läder Pleaser,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Det var en guldkvinna i US 10 UK 8.perfekt förseglad och oöppnad,Clarks skor kvinnor blå naturligt läder 140882 -na,BROOKS RIKOCHET LE KVINNOR'S RUNGANDE SVARTA FLYCK AUTHENTISK BRAND ny I BOX,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas kvinnor Storlek 9.5 Mörkblå Alphaboons springaning skor B2654,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

billos av billos Santana kvinnor Java Open Toe Casual Strappy Sandals,MENS CLARKS UN ABODE STRAP LEADER HOOK OCH LOOP FASTERINGskor,Alexander McQueen Kvinnors skor med skor i svart Calf s läder Storlek Storbritannien 5 -IT38,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike kvinnor skrapwill livr5533; liv5533;Zoom Terra Kiger 5 OF WYTE,skor Adidas A.R. Tränare d9857 skor Tennis'90'80 skor vit Mint ARA,

Cole Haan kvinnor Darcia Closed Toe mode stövlar grå Storlek 6 US 37,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Illamående kvinnor Peary läder Sandal,

Delningar

NIKE AIR MAX 90 BLAND GREE SHEES Läder mocka Sz 7, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.