Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIUMT Autumn and Winter Business Trend Booslipss Martin stövlar British Style Pointed Lace -up stövlar,
  • tweet
Naot Glacier skandinaviska män Clogs and Mules Mules Mules skor  unik design

Delningar

Alegria Woherrar Keli Exklusiv Professional skor (40 M EU 10 B (M) US, Workkvinnaskap),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

ny balans M991, NVB Navy, 12,Forever Link Debbie -32 Kvinnors klassiska skor med låga klackar springaaat tå,GUESS JEANS FM5LLOLEA12 Sports skor män Bianco WHIBL 43,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Boot för kamp mot Steve Madden.,Adidas Woherrar Ultraboost Onröd springaning skor,Yonex Mans Power Cushion Eclipsion Tennis skor -röd svart -7,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Diadora Maracana 18 ID svart Fluo gul herrar 8, Woherrar 9.5 Medium,Florsheim herrar Pivot Plain Toe skor, Cognac, 7 M USA,

Saucony Guide 9 Pop, Män livrem 65533;65533;springaning,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Andrra 65533;65533; Assous kvinnor Ciara skor,Nike herrar Mayfly läder PRM Casual skor,Donald J Pliner herr Riel Riel,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Lh yu kvinnor Sandals Damer kvinnor bröllop skor High klackar mode Fish Mouth Lace Bride Peep Toe Sandal Storlek,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

DC skor Vandium Se skor män blå,Sperry A O 2 -Eye Richtown,Nike Mans Lunar Magista Ii Fk Gymnastikskor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Zest - SkodonFotkläder för kvinnorSko för kvinnor,NIKE Zoom KD IV M än's Basketball skor Style ; 520814 -001 (11 M US),

GWstövlar Woherrar Sandals, svart Natural läder Vintage Handgjord Wedge Sole Round Closed Toe Hollow Lace Up Back Strap Mode Casual Comfortable Elegant Ladies sommar utomhus skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

9Cm Chunkly Heel Martin Boot Knight stövlar kvinnor Pointed Toe Lace Up Ankle Booslips OL Casual Court skor EU Storlek 34 -40,

Delningar

Salomon Salomon Fortaleza Gtx, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.